Ingrediënten:
- Vis filet in stukjes
- Tempura poeder
- water
- 2 kop zoete chili saus voor kip
- 1 kop pruimensaus zoet/zuur
- 2 stuks zoute ingemaakte pruimen
- 2 tenen knoflook
- 5 verse groene Thaise chilipepers
- Olie
Uitvoering:
- Doe de knoflook en chilipepers in de vijzel en maak deze klein.
- Verhit de olie in de pan, schep de geperste knoflook en chilipepers in de pan, roerbak dezetot dat het lekker ruikt.
- Schep de zoete chili saus voor kip, pruimensaus zoet/zuur en de vruchten van zoute ingemaakte pruimen in. Breng dit aan de kook.
- Doe de tempura poeder in een bord en voeg het water toe. Alles goed mengen.
- Verhit de olie in de pan, bak de vis stukjes totdat deze bruin zijn. En laat de vis stukjes uitlekken en leg deze daarna op een bord.
- Giet de saus over de vis vlak voor het serveren.
Eten met Thaise jasmijn rijst en verse groenten bijvoorbeeld koriander of komkommer.
Eet smakelijk!